ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
ΒιογραφικόΗ Τζόζη Χριστοδούλου είναι εμπειρογνώμονας για θέματα που αφορούν στα δικαιώματα των γυναικών και στην προώθηση της ισότητας των φύλων, στη μετανάστευση και στην καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων. Από το 2004-2018 εργάστηκε ως Συντονίστρια Πολιτικών στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS) όπου είχε ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη, παρακολούθηση και εφαρμογή της πολιτικής και στρατηγικής του ινστιτούτου. Συμμετείχε σε διάφορα διοικητικά συμβούλια όπως του Κυπριακού Λόμπι Γυναικών και συνέβαλε στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μεταναστριών με έδρα τις Βρυξέλλες. Συμμετείχε επίσης σε ομάδες εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα που σχετίζονται με την καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων.

Από το 2019 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, διετέλεσε Σύμβουλος του τέως Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη,για την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στην εξωτερική πολιτική. Η κα Χριστοδούλου, ανέπτυξε και εφάρμοσε το πλαίσιο δράσης για την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στην εξωτερική πολιτική.

Έχει συνεισφέρει στη δημιουργία νομοσχεδίων σχετικών με τα δικαιώματα των γυναικών και την καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων. Έχει επίσης συνεισφέρει σε δημοσιεύσεις, συμπεριλαμβανομένων ερευνητικών εκθέσεων και βιβλίων, διεξήγαγε σεμινάρια και εκπαιδεύσεις και συμμετείχε σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Η κα Χριστοδούλου κατέχει πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Ιντιανάπολης (ΗΠΑ) και Μεταπτυχιακό στις Σπουδές Φυλετικής Ισότητας (Πανεπιστήμιο Middlesex, Hνωμένο Βασίλειο).

Η κα. Τζόζη Χριστοδούλου διορίστηκε την 1η Μαρτίου 2023 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, Επίτροπος Ισότητας Φύλων.

_______________________________________________
© 2015 - 2024 Κυπριακή Δημοκρατία,
Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας
Επίτροπος Ισότητας των Φύλων